Eki
5.Sınıflar Diş Modeli Yaptı.

Özel Dolunay Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerimiz oyun hamurundan diş modelleri yaptı.
Fen ve Teknoloji Öğretmeni Kadir YAPICI etkinliğin amacını dişlerin şekil ve büyüklüklerinin birbirinden farklı olduğunu öğrencilere daha iyi kavratmak olarak açıkladı. Kadir Yapıcı ayrıca yapılan çalışmayla ilgili olarak şunları söyledi: Dişlerin şekil bakımından birbirinden farklı olmasının sebebi dişlerin değişik görevlerinin bulunmasıdır.

Öğrencilerimiz diş çeşitlerinin kesici, azı ve köpek dişi olduğunu bunların dışında yirmi yaş dişlerinin de olduğunu oyun hamurundan farklı renklerde yaparak öğrenmiş oldular.

Köpek dişleri sivri uçludur, yiyecekleri parçalar. Toplam 4 tanedir. Azı dişleri yiyecekleri ufalayıp öğütür. Toplam 16 tanedir. Kesici dişler yiyecekleri koparmaya yarar. Toplam 8 tanedir. Yirmi yaş dişleri 18 ile 22 yaşları arasında çıkar, besinlerin öğütülmesine yardımcı olur. Toplam 4 tanedir. Öğrencilerimiz oyun hamuruyla diş yapmayı çok sevdiklerini ve yaparken eğlendiklerini söylediler.

Resim galerisi için tıklayınız.